Over ons

VBW werd in 1980 opgericht door enkele gelijkgestemden uit het waasland. Als eerste activiteiten werd er volop gewandeld en geklommen in de Belgische Ardennen. 

Onder de impuls van enkele pioniers kwam in 1989 de klimmuur in Nieuwkerken-Waas tot stand. Op dat moment, de eerste overdekte klimmuur van Vlaanderen! 

Via de samenwerking met de gemeente Stekene en de realisatie van onze huidige klimzaal in 2015, gevolgd door een boulderzaal in 2022, zijn we nu uitgerust om mensen te begeleiden in alle aspecten van hun klimavontuur.

Met onze ervaren vrijwilligers, bieden we een complete opleiding voor zowel klimmers als wandelaars. Onze gekwalificeerde instructeurs geven zowel zomer- als wintertrainingen en helpen je verder op weg.

Maar VBW is meer dan alleen een plek voor avontuur. Het is een warm en vriendelijk netwerk van mensen die houden van het buitenleven. Na het volgen van een opleiding blijven veel mensen betrokken bij onze activiteiten en events. Het familiale en vriendschappelijke karakter is de kern van onze club

We hopen u snel te mogen verwelkomen op één van onze activiteiten.