Wandelweekends

Ook in 2023 plannen we twee doorgaande wandelweekends:

  • 24-25 juni verkennen we de pittoreske Voerstreek en overnachten we in de Jeugdherberg De Veurs. Begeleiding door Inge. Meer info en mogelijkheid tot inschrijving hieronder.

  • Gecombineerd met het VBW familieweekend op 16 en 17 september verkennen we de streek rond de Chavéehut, met een overnachting aldaar. Patrick en Johan begeleiden. Meer info volgt later.

Tweedaagse doorgaande tocht in de Voerstreek: zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023

De voerstreek is een Vlaamse enclave geprangd tussen Nederland en de provincie Luik waar het aangenaam wandelen is langs pittoreske dorpjes, kronkelende waterlopen en hun watermolens, verfrissende bossen en holle wegen. En met nu en dan een hellinkje. Deze tweedaagse is een ideale voorbereiding op het zomerseizoen.

Praktisch:

  • Vertrek om 10h, zaterdag 24/6 op een parking tussen Sint-Martens-Voeren en het drielandenpunt. De exacte locatie wordt later meegedeeld. We laten de auto’s achter tot zondagavond: neem dus alle nodige materiaal mee in de rugzak.

  • Wandeling van ongeveer 20 km naar de Jeugdherberg de Veurs waar we ’s avonds de voetjes onder tafel steken voor een warme maaltijd en ook overnachten. Met wat gelukt staat ook dit jaar het pop-up zwembad er al!

  • Na een uitgebreid ontbijt maken we onze picknick klaar en gaan we op stap voor een tocht van ongeveer 24 km terug naar de wagens.

Inbegrepen:

begeleiding, één overnachting op zaterdagavond op een meerpersoonskamer, verblijfstaks, driegangenmaaltijd op zaterdagavond, ontbijt en picknick op zondag, gebruik beddengoed

Niet inbegrepen:

vervoer heen en terug (maak afspraken om te carpoolen), picknick op zaterdag, handdoeken, toiletgerief, dranken of overige consumpties

Prijs:

  • €63 voor VBW leden

  • €69 voor overige KBF leden

  • €76 voor niet-KBF leden (inclusief extra verzekering)

Info en inschrijven:

Inge Van Bogaert, Instructor Mountain Walking and Trekking, invbogae@hotmail.com, 0494/134785.

Inschrijven uitsluitend door aanmelding bij Inge, waarna u informatie krijgt voor de overschrijving. Uiterste datum van inschrijving: 14 april 2023, maar vroegtijdig afsluiten is mogelijk (25 plaatsen).