Home
 
 
     

 

       

Wandelen

Het wonder is niet door de lucht vliegen of op het water lopen, maar te wandelen op aarde. 

Sommige wandelaars willen langzaam en ontspannen genieten van de omgeving, anderen zoeken de uitdaging en verkennen hun grenzen. Hoe je ook wandelt, het moet een veilige en aangename ervaring zijn. Wandelen is een van de effectiefste vormen van lichaamsbeweging. Het is niet te belastend en daardoor voor bijna iedereen geschikt. Maar als je stevig doorwandelt, vergroot het je uithoudingsvermogen, versterkt het je spieren en verbetert het je algemene conditie. Met andere woorden, wandelen is een goede voorbereiding voor alle bergsporten.
 
Met de Vlaamse Bergsport Waasland komen alle uithoeken van het land en ook gebieden over de landsgrenzen aan bod, zowel in de vorm van halve dag-, dag- en als weekend-wandelingen, én bovendien geschikt voor de ganse familie.
Vanaf 2009 organiseren wij bergwandelingen in verschillende vormen zoals een vaste verblijfplaats met dagtochten, huttentochten en volwaardige trekkings.
 
Wandelen in de natuur doet een beroep op al je zintuigen. Sta stil bij de schoonheid hiervan en laat de natuur op je inwerken. Zoals er een verbondenheid is tussen hoofd en lichaam, bestaat er ook een verbondenheid tussen mens en natuur. Sta op, trek je wandelschoenen aan en laat de maatschappij letterlijk achter je. Dwaal rond, zoek paden op die je niet kent, laat je verrassen. De weg naar de hel is geplaveid, naar het paradijs voeren enkel wandelpaden. Maak kennis met het wonder van wandelen.
 

Nieuwsflash


NL no news